Ο Τάκης Ξυγκώρος έχοντας διανύσει μια πορεία 35 χρόνων στο τομέα της μεταποίησης και εμπορίας των εκλεκτών καρπών της Μεσσηνιακής γης ( σταφύλια, εσπεριδοειδή, κ.α.), αποφάσισε το 1998 να κάνει το μεγάλο βήμα, ιδρύοντας στην καρδιά του νομού την ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ με σκοπό να αναδείξει τις εκλεκτές ποικιλίες του Μεσσηνιακού αμπελώνα. Ένα στοίχημα μεγάλο, μιας και παρά την καθολική αποδοχή της ποιότητας των σταφυλιών της Μεσσηνίας, δεν υπήρχε μέχρι τότε μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη μονάδα που να παράγει και να εμπορεύεται εμφιαλωμένο οίνο στην περιοχή της Καλαμάτας. Σήμερα μετά από δέκα χρόνια, έχει κατορθώσει η ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ να βρίσκεται στην θέση να ελέγχει εξ ολοκλήρου την παραγωγή της πρώτης ύλης (με τα δικά της κτήματα και τους συνεργαζόμενους αμπελουργούς) διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον μέγιστο ποιοτικό έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας και ταυτόχρονα τα κρασιά της εταιρείας να βρίσκονται στις κυριότερες αγορές του εξωτερικού. Έχει χτίσει ένα πολύ δυνατό όνομα στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους πελάτες της.

Συνοδοιπόροι του σε αυτό το ταξίδι είναι οι δυο γιοι του Βαγγέλης και Στάθης οι οποίοι τελειώνοντας τις σπουδές του και έχοντας μεγάλο ζήλο και αγάπη για το χώρο ανέλαβαν το οινοποιείο παρέα με τους εξειδικευμένους εργαζόμενους της οινοποιίας, όπου ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί συνεισφέρουν (βάζουν το κόπο τους και το μεράκι τους) για την παραγωγή αρίστης ποιότητας προϊόντων.

Σκοπός και αποστολή όλων των ανθρώπων της Οινομεσσηνιακής, είναι σε κάθε σταγόνα κρασιού να περικλείονται όλα τα αρώματα, οι γεύσεις, η γνώση, ο κόπος και η αγάπη μας για οίνο που πραγματικά να …ευφραίνει καρδίαν.